Välkommen till Däckteam i Västerås

Hos Däckteam i Västerås hjälper vi till med allt som har med däck att göra. Stort sortiment av däck till personbil, husbil, lastbil, grävmaskiner, dumper och mycket mer.

Vi utför reparationer och service på personbil, husbil, lätta lastbilar och MC.

Vi har finansiering via:

Välkommen med ditt fordon till Däckteam Västerås.

Ring nuTidsbokning onlineWebshop

Däckhotell

Sommardäck

Sommardäck är en kritisk komponent för säker och effektiv körning under årets varmare månader. Dessa däck är speciellt utformade för att ge optimal prestanda på torra och våta vägar vid temperaturer över 7 grader Celsius. Med en hårdare gummiblandning jämfört med vinterdäck, erbjuder sommardäck förbättrad väghållning, kortare bromssträckor och bättre bränsleeffektivitet.

Mönsterdesignen på sommardäck är anpassad för att maximera grepp och stabilitet, vilket resulterar i en tystare och mer komfortabel körupplevelse. Däckens breda spår hjälper till att effektivt leda bort vatten, vilket minskar risken för vattenplaning och ökar säkerheten på våta vägar. Detta gör sommardäck till det bästa valet för bilförare som vill ha optimal prestanda och säkerhet under sommarens varierande väderförhållanden.

Det är viktigt att byta till sommardäck när temperaturen börjar stiga på våren, eftersom vinterdäckens mjukare gummiblandning slits snabbare på varma vägar och kan påverka fordonets köregenskaper negativt. Att välja rätt sommardäck innebär att ta hänsyn till faktorer som däckets prestanda, hållbarhet och passform för din bilmodell. Många tillverkare erbjuder ett brett utbud av sommardäck i olika prisklasser, vilket gör det möjligt för bilägare att hitta däck som passar både deras budget och körbehov.

Sammanfattningsvis är sommardäck en avgörande investering för att säkerställa säker och bekväm körning under sommarhalvåret. Genom att välja högkvalitativa sommardäck och byta i rätt tid, kan du njuta av förbättrad körglädje och trygghet på vägen.